In het Huis: Een voordracht over Ayurveda, gericht op voorjaarsreiniging (incl. bereiden en proeven van Kitcherie) met Dini van Hoecke

Door Dini van Hoecke - Ayur Asana

Een voordracht over Ayurveda, gericht op voorjaarsreiniging (incl. bereiden en proeven van Kitcherie)

Wat is Ayurveda?
Ayurveda is afkomstig uit India en is één van de oudste holistische geneeskundesystemen ter wereld. Ayurveda is een Sanskrietwoord dat letterlijk "wetenschap van het leven" betekent. Het is een compleet system met meerdere onderdelen die gericht zijn op het verbeteren van de emotionele, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Men houdt zowel rekening met de aspecten van de innerlijke mens (fysieke, emotionele, mentale en bewustzijnstoestand) als de uiterlijke mens (voeding, omgeving en handelingen). Deze holistische benadering is van doorslaggevende betekenis voor het tot stand brengen, verbeteren en behouden van een goede gezondheid.


Voorjaarsreiniging volgens Ayurveda - reinigende Kitcherie:
Afvalstoffen in het lichaam zijn de belangrijkste oorzaak van ziekte.
In deze workshop wordt onder andere de helende en reinigende werking van Kitcherie, een oeroud recept uit de Indische Ayurvedische traditie, uitgelegd en klaargemaakt.
Daarnaast wordt nog een reinigende yoga-ademhaling aangeleerd en ook tips gegeven rond voeding- leefstijl.
Zo kunnen jullie na de winterperiode aan een eerste zuivering van jullie lichaam beginnen met gezonde biologische voeding, verrijkt met kruiden.
Ons lichaam reinigen, ons spijsverteringssysteem activeren en de afvalstoffen afvoeren is helend en vitaliserend. Je krijgt er meer energie door, een zuivere huid en je organen gaan beter functioneren.
Ayurvedische voeding is de brandstof van een gezond lichaam en geest en brengt vitaliteit van binnenuit!

Praktisch:
Wanneer: wo 23 mrt 2016 - 19:30-21:30
Waar: Het TakkeTiele Huis - Rechtstraat 26 - 9080 Lochristi (Zaffelare)
Prijs: €29
Info en inschrijven: Dini van Hoecke +32(0)497/71 05 59 - ayur-asana@outlook.be
meer info over Dini van Hoecke en Ayur Asana kan je vinden op www.ayur-asana.be

Reacties